Proslava tridesetogodišnjeg jubileja na Filipinima – 30 godina prisutnosti dehonijanaca na Filipinima

Upravitelj za misije Družbe svećenika Srca Isusova p. Steppkes, SCJ sudjeluje u proslavama organiziranima povodom tridesetogodišnjeg postojanja Provincije na Filipinama.


U prijepodnevnim satima 16. svibnja u Cagayan de Orou (Mindanao) održano je svečano slavlje ređenja dvojice filipinske subraće, a poslije podne svečano je proslavljena i 20. obljetnica postojanja Zaklade kćeri Kasanag. Radi se o socijalnom projektu Filipinske provincije koji uključuje jednu „žensku kuću“, odnosno kuću za zlostavljane i silovane djevojčice i mlade žene. Uprava za misije SCJ-a već dugi niz godina podmiruje troškove socijalnih djelatnica i terapeutkinja koje rade s ovim žrtvama nasilja. Među dobročinitelje i podupiratelje ovog projekta pripada također i p. Sloot, ravnatelj gimnazije F. Schillera iz Offenburga u suradnji s jednom vrlo aktivnom ekumenskom grupom koju čine nastavnici i učenici ove gimnazije te njihovi roditelji koji sredstva prikupljena na raznim bazarima, športskim priredbama i slično doniraju Upravi za misije naše Družbe.
A vrhunac slavlja ovom prigodom bit će proslava 30. obljetnice postojanja Družbe svećenika Srca Isusova na Filipinima. Na svečanosti proslave očekuje se preko 600 gostiju; uz sve članove Filipinske provincije koji će nazočiti proslavi ovog jubileja, očekuje se i dolazak subraća iz Poljske, Vijetnama, Indije i Indonezije.
p. Horst Steppkes, SCJ

Također pročitajte…

Molitva Evo Srca

Molitva Evo Srca

Evo Srca koje je toliko ljubilo ljude, ali često dobiva od mnogih, čak i od onih koje posebno voli, zaborav, hladnoću...